tiistai 14. maaliskuuta 2017

Suomi 100v. veteraanien juhlalounas



Talvisodan päättymisen muistopäivän Veteraanijuhla oli maanantaina 13.3.2017 Olavinkulmassa.
Imatran Marttojen paikallisliitto halusi Suomi-100v. juhlavuoden kunniaksi tarjota Veteraaneillemme lounaan joka sitten toteutuikin tässä heidän juhlassaan. Heidän toivomuksensa oli että lounaalla ei saisi olla liikaa ruokaa ja sen pitäisi olla mieluiten keittoa. Niinpä päädyimme kermaiseen lohikeittoon ruisleivän kera, puolukkarahkaan ja kahviin. Lounaan valmisteluihin otti osaa melkein kaikki Imatran marttayhdistykset. Pullat leipoi ja kaljan laittoi Paula, perunoita kuori valmiiksi useampikin martta ja taikinajuureen tehty ruisleipä tuli Huhutasenkylän martoilta. Kaisa, Irma ja minä kävimme ostamassa tarvikkeet Prismasta. Olavinkulmassa meitä oli kymmenen marttaa, aamulla yhdeksältä alkoi tehokas meno keittiössä ja salinpuolella ja saimme kaikki valmiiksi yhteentoista mennessä.
Maukas ja kalaisa oli keitto, ruisleipä oli todella hyvää, kalja maistui ja puolukkarahkakin oli onnistunut. Paula osaa pullan tehdä suunmukaiseksi ja kahvikin pienen kommelluksen jälkeen onnistui (olin vahingossa ostanut pannujauhatuskahvia ). Kiitokset kaikille ahkerille martoille, kyllä on mukava olla näiden naisten kanssa talkoissa. Kiitos!
 Imatran Marttojen paikallisliitolle veteraanit luovuttivat pöytäviirin kiitokseksi ja muistoksi hyvästä yhteistyöstä,  viirin ottivat vastaan Kaisa Imeläinen ja Sisko Lautamies.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti