keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi




Vuoksenniskan Martat kävivät katsomassa Imatran uudessa teatterissa näytelmää joka pohjautuu kirjaan:
Ruotsalaisen Jonas Jonassonin menestysromaani Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi on hilpeä ja mielikuvituksellinen tarina Allan Karlssonista, joka karkaa vanhainkodista juuri kun pitäisi juhlia satavuotispäivää.Karkumatkan alussa Allan saa haltuunsa laukullisen rahaa, jonka perään lähtevät sekä rikollisjengi että virkavalta. Allanin matkasta kasvaa vaiherikas seikkailu, johon lomittuvat uskomattomat muistot Allanin nuoruudesta. Nuorena miehenä Allan ystävystyi diktaattorien kuten Francon ja Stalinin kanssa ja avusti Oppenheimeria atomipommin suunnittelussa.
Lasse Karkjärvi oli vierailevana tähtenä pääosassa ja  Pirjo Arponen oli myös vieraileva näyttelijä. Muut näyttelijät olivat meidän omia taiteilijoita ja pikku Allanit Imatralaisia poikia.
Näytelmä oli vauhdikas ja varsinkin kirjan lukeneet olivat hyvin juonessa mukana. Meitä oli 19 marttaa, neljä miestä ja pari kaveria sitä katsomassa. Minusta näytelmä oli hauska ja Norsu ihana.
Kyllä meidän Imatralaisten teatteritalo on upea, saamme olla siitä ylpeitä. Syksyllä käymme katsomassa porukalla Mielensäpahoittajaa ja eiköhän ensi kevääksikin katsottavaa löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti