tiistai 12. helmikuuta 2019

Ruokaa kananmunasta

Vuoksenniskan martat ovat ottaneet ohjelmaansa sekä keväällä että syksyllä ruuanlaitto illan. Mikäpä sen mukavampaa kun tehdä yhdessä ruokaa ja ennenkaikea nauttia siitä hyvässä seurassa. Meillä on hyvä keittiö, mutta eihän sinne ihan kaikki mahdu kerralla kokkailemaan joten osa kattaa pöydän ja seurustelee keskenään ruokaa odotellessa. Eira oli suunnitellut illan menun: Uunissa hyydytetyt munat lohella sekä kinkulla, piparjuuri-suolaliha leivät ja ruisleipä, kahvi ja pikkuleipä jälkiruuaksi.
Lohi täytteinen muna: Riko muna voideltuun vuokaan lisää minitomaatti lohkot, kylmäsavulohi silppu, sitruunapippuria ja tilliä. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15min kunnes muna on hyytynyt.
Kinkku täytteiseen laitetaan tomaattia, maustepippuria ja persiljaa päälle. Täytteenähän näihin voi laittaa mitä vain lihaa, kalaa, kasviksia. Piparjuurivoihin laitettiin 3 rkl. piparjuuriraastetta 30g voita. Kiitos Eira illan emännyydestä ja kaikille taas kerran hienosta marttaillasta.
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti