sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Irman mökillä


Sinkkosen Irma kutsui Vuoksenniskan Martat mökilleen saunomaan jo keväällä ja kymmenen meitä paikalle saapui, Oili ja Eeva olivat tulleet jo edellisenä iltana Irman kaveriksi ja avuksi.
 Savusaunan lämmittämisen Irma oli aloittanut jo yhdeksältä aamulla jotta se olisi parhaimmillaan kolmen aikaan iltapäivällä. Oli kyllä lempeät löylyt, minua vähän hirvitti etukäteen koska viimeinen kokemus savusaunasta ei ollut hyvä, mutta nyt oli lämmittäjä osannut asiansa, saunassa olisi voinut olla vaikka koko iltapäivän. Helisevän joessa oli mukava pulahtaa saunomisen välissä. Irma, Oili ja Eeva emännöivät ja olivat leiponeet kahvileivonnaiset jotka nautimme pannukahvin kera.
 Miljöö oli mahtavan hieno, silmä ja sielu lepää tällaisessa maisemassa. Lämpö oli hellelukemissa niin kuin tänä kesänä tapana on ollut elikkä kaikki oli kohdallaan.
Lopuksi paistoimme makkaraa ja Airi luki meille tekemänsä runon kesäretkestämme. Oli mukava iltapäivä, suuri kiitos Irma että kutsuit meidät mökillesi ja kiitos myös Oilille ja Eevalle emännöimisestä ja tietenkin myös kiitokset meidän mukaville martoille hyvästä seurasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti