keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Piirakan paluu





Vuoksenniskan Martat olivat Lappeenrannan teatterissa 20 martan voimin katsomassa lennokasta esitystä "Piirakan paluu". Eira oli sen huomannut ja oli sitä mieltä että se on nähtävä, onhan Karjalnapiirakka meille niin tuttu leivonnainen. No, siitä piirakasta ei ollut kyse, mutta esitys oli todella hauska, nauraa sai suunnilleen koko ajan. Olipa kiva reissu ja tuli kannatettua naapurikaupungin teatteria. 

Piirakan paluu 6 on vetytrilogian kuudes osa, jossa Teatteri KESY palaa juurilleen vuonna 2009 nähdyn Vetyä, perkele -esityksen hengessä. Ohjauksesta vastaavan Aapo Stavénin mukaan musiikilla maustettu näytelmä pureutuu Lappeenrantaan liittyviin ajankohtaisiin aiheisiin. 

Näytelmässä hypitään eri aikakausilla ja hyvin erilaisissa tunnelmissa. Luvassa on siten myös katsauksia Lappeenrannan historiaan. Yllätyksellisyyden elementit ovat voimakkaasti läsnä, ja kaupunginteatterin tekniikka mahdollistaa melko lennokkaidenkin ideoiden toteuttamisen. 
Käsikirjoittaja Susanna Kauppi kertoo, että paikallissatiirin päävire on tuttuun KESY-tyyliin roisissa huumorissa, jolle vastapainoa tarjoavat elämänmakuiset muistot menneestä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti