keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Arkiruoka on järkiruokaa





Vuoksenniskan Martat tekevät syksyllä ja keväällä yhden illan aikana ruokaa ja nauttivat sen sitten hyvällä ruokahalulla. Nythän martat vievät viestiä että se meidän arkiruoka on sitä järkiruokaa ja tottakai niin on. Kinkku- ja Tonnikalasalaatti oli meillä pääruokana, perunalepuskat lisäkkeenä ja jälkiruokana karamellisoituneet ananakset kermavaahdon kera ja tietenkin kahvi. Ruokajuomana meillä oli mehu ja vesi. Irman kanssa kävimme ostamassa tarvikkeet ja Irma oli keittiössä myös työnjohtajana. Eiralta olimme saaneet jälkiruokareseptin ja hänen johdollaan se valmistettiin. Nopsasti sitä joukolla valmista tuli ja pääsimme yhdessä tuloksesta nauttimaan.Yllättävän täyttävää salaatit oli ja lepuskat oli tosi hyviä. Jälkiruoka ei kyllä ollut arkista vaan oikeastaan luksusta, oli niin hyvää, päätimme että se ei voinut olla kovin kaloripitoista olihan siinä sentään ananasta. Kahvit joimme sitten aterian päälle ja kävimme kahvittelun aikana ajankohtaiset martta-asiat läpi. On nämä ruuanlaitto illat mukavia, kiva laittaa ruokaa ja vielä kivempi hyvässä seurassa siitä nauttia.
Kiitos Irmalle illan vetämisestä ja muille ruuan laitosta.

Perunalepuskat:
- 1litra perunasosetta
- 1 kananmuna
- suolaa
- 1 dl kaura-tai ohrajauhoja
- n. 0,5 dl vehnäjauhoja
Tee taikinasta niin löpsähköä että laitat sen pellille lusikalla ja taputtelet jauhoisella kädellä litteäksi. Paista kypsiksi.

Irman salaattikastike:
- 40 g sinappia
- 25 g sokeria
- 0,5 tl suolaa
- hivenen valkopippuria
- ½ sitruunan mehu
- 1 keltuainen
- 3 dl öljyä
- 1 valkosipulin kynsi ( tai ketsuppia )
- vettä
Sinappi, sokeri ja keltuainen sekoitetaan, lisätään öljy ohuena nauhana hyvin vatkaten, sitten sitruunan mehu ja valkosipulimurska. Vettä lisätään niin paljon että soossi on sopivan paksuista.

Karamellisoitua ananasta ja passiokermaa
- 1 ananas
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vettä
- 25 g voita
Passiokerma
- 2 dl kermaa
- 1-2 rkl sokeria
- 2 passiohedelmän sisus ( lakkahilloa)
Kuori ananas ja lohko se, poista kova keskiosa. Sulata sokeri miedolla lämmöllä hämmentämättä, kun se on kullanruskeaa lisää vesi ja voi. Kääntele ananaslohkot seoksessa. Nostele lohkot tarjoiluvadille ja valuta vähän lientä päälle lisää  kermavaahto ja hillo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti