tiistai 14. helmikuuta 2017

Lotta- ja veteraanimuseo

Vuoksenniskan martat kävivät tutustumassa Imatran lotta- ja veteraanimuseoon 13.2 marttailtanaan, meitä oli yhtensä 24 paikalla, mukaan lukien 3 aviomiestä jotka halusivat myös tutustua museoon.

Imatran veteraani- ja lottamuseo on perustettu  varatuomari Reino Ikävalon toimesta. Veteraanimuseon perustaminen oli Ikävalolle luontainen tapa jatkaa elämäntyötä ja jättää jälkipolville tietoa viime sodistamme. Museo on kodinomainen ja käsittää kaikkiaan yksitoista huonetta. Museossa näytteillä mm. talvi- ja jatkosodan muistoesineitä, suomalaisten ja venäläisten sotilaiden asepukuja. Samalla voi tutustua myös lottatoimintaan.

Jarmo Ikävalko toimi asiantuntevana oppaanamme. Museoon on kerätty kattava kokoelma sotiemme ajoilta ja jo Piponiuksen talo joka on Imatrankosken kauneimpia rakennuksia on mielenkiintoinen kohde 1920 luvulta.






Marttailtaamme kuuluu aina myös kahvihetki. Olimme tilannet kahvin suolaisen kera ja joimme kahvin kultareunaisita posliinikupeista pöytiin tarjoiltuna. Lisänä oli myös täytekakkua ja pikkuleipiä. 




Tästä se alkoi meidän  herkuttelu muualla kun marttalassa, seuraavaksi menemme Imatran teatteriin ja keväällä käymme myös yhdessä syömässä lounasta 100v.Suomen juhlavuoden teeman mukaisesti.
Kiitokset jälleen kerran kaikille mukana olleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti