lauantai 17. joulukuuta 2016

Nappivalinnoila sujuvaa arkea treffit.



Vuoksenniskan Martoista Airi, Helinä ja minä saimme taas kutsun Nappivalinnoilla sujuvaa arkea treffeille 14.12.16. mielellämme otimme kutsun vastaan. Nyt kurssilaiset olivat kaikki nuoria miehiä joiden kanssa saimme leipoa ja tehdä tortilloita. Vaikka me jo paljon olemme oppineet elämämme aikana leivonnasta ja ruuanlaitosta niin aina on uutta opittavaa kun uteliaana eteensä katsoo.

Helinä teki parinsa kanssa voitaikinasta pikkuleivoksia. Voitaikinalevyt vaan leivinpaperin päälle, voidellaan kananmunalla, ripotellaan päälle raesokeria ja levy paloitellaan kahdeksaan osaan. Paistetaan kypsäksi, jokaisesta palasesta irroitetaan kansi ja väliin laitetaan maustettua rahkaa joka on sekoitettu kermavaahtoon ja kansi päälle. Tällä reseptillä on helppo tehdä myös suolaisia makupaloja tai laittaa väliin vaikka pelkkää hilloa.
Tässä on sitten tortillan täytettä jota Aira oli tekemässä kahden nuoren kanssa. Minä leivoin parieni kanssa korvapuusteja ja joulupullia. Taikinaan ei laitettu ollenkaan kananmunia, pullat pysyvät näin tuoreempina pitempään. Minä näytin minkälaisia tonttupullia leivon lastenlapsieni kanssa, niissä kyllä on silminä rusinat eikä kirsikat jotka tekivät tontusta aika hurjannäköisiä.

Yksi kurssilaisita taitteli lupeenkukan pöytäkoristeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti