tiistai 11. lokakuuta 2016

Marttailta keittoja tehden ja yhdessä ruokaillen.

Vuoksenniskan Martat piti syksyn kunniaksi keittoillan. Sinkkosen Irma oli valinnut keitot ja minä tulostanut netistä reseptit. Kaikki ei mahtunut keittiöön ruuantekoon, meitä kun oli paikalla 23 marttaa. Aika meni kaikilla rattoisasti keittoja tehdessä ja niitä odotellessa, syömään pääsimme kuitenkin aika nopeaan. Keittoja oli neljä, lisäksi patonkia ja jälkiruuaksi teetä pikkuleipien kanssa. Keitot maistuivat kaikille ja eri maut tulivat hyvin esiin. Kiitos kaikille martoille kivasta illasta, eipä tarvinnut kotona enää iltapalaa ottaa.
 

KANTTARELLIKEITTO
n.2 l kanttareleja
n. 4kpl sipulia
4 rkl vehnäjauhoa
16dl vettä
kasvisliemikuutio
4dl ruokakermaa
suola
Paista kanttarellit ja silputut sipulit, mausta suolalla. Ripottele vehnäjauhot päälle,sekoita hyvin.Lisää vesi ja kasvisliemi. Keitä 20 min. Lisää kerma, kiehauta, tarkista maku. Halutessasi voit lisätä sulatejuustoa ja persiljaa.

KUKKAKAALI-PORKKANASOSEKEITTO
12dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
kukkakaalia
porkkanaa
pataattia
palsternakkaa
Sipulia kuutioina
2 purkkia ruokakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 purkki raejuustoa ( tarjoiluun)
Lisää kiehuvaan veteen juurekset ja sipulit, keitä kypsäksi. Soseuta ja lisää kerma, kiehauta. Lisää persilja ja tarjoile raejuuston kera.

NOKKOSKEITTO
50g voita
n. 3 l nokkosia (tai 300g pakastepinaattia)
n.0,5dl vehnäjauhoja
2 l vettä
2 purkkia ruokakermaa
sulate juustoa
0,5 tl suolaa
Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt( kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkoslehdet, kuumenna pari min.
Ripottele jauhot, sekoita, kiehauta, lisää vesi, kerma ja sulatejuusto. Kuumenna sekoittaen ja lisää suola.

SUPPILOVAHVEROKEITTO
 200g esikäsiteltyjä suppilovahveroita
2 isoa sipulia
4rkl voita
4rkl vehnäjauhoja
16 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
4 dl kuohukermaa  
mustapippuria, persiljaa
Paista sienet ja sipuli pannulla, lisää jauhot, sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio.Keitä 3 min. kunnes keitto sakenee. Lisää kerma, hauduta 10-15min. Mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti