KANTTARELLIKEITTO
n.2 l kanttareleja
n. 4kpl sipulia
4 rkl vehnäjauhoa
16dl vettä
kasvisliemikuutio
4dl ruokakermaa
suola
n. 4kpl sipulia
4 rkl vehnäjauhoa
16dl vettä
kasvisliemikuutio
4dl ruokakermaa
suola
Paista kanttarellit ja silputut sipulit, mausta suolalla. Ripottele vehnäjauhot päälle,sekoita hyvin.Lisää vesi ja kasvisliemi. Keitä 20 min. Lisää kerma, kiehauta, tarkista maku. Halutessasi voit lisätä sulatejuustoa ja persiljaa.
KUKKAKAALI-PORKKANASOSEKEITTO
12dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
kukkakaalia
porkkanaa
pataattia
palsternakkaa
Sipulia kuutioina
2 purkkia ruokakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 purkki raejuustoa ( tarjoiluun)
12dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
kukkakaalia
porkkanaa
pataattia
palsternakkaa
Sipulia kuutioina
2 purkkia ruokakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 purkki raejuustoa ( tarjoiluun)
Lisää kiehuvaan veteen juurekset ja sipulit, keitä kypsäksi. Soseuta ja lisää kerma, kiehauta. Lisää persilja ja tarjoile raejuuston kera.
NOKKOSKEITTO
50g voita
n. 3 l nokkosia (tai 300g pakastepinaattia)
n.0,5dl vehnäjauhoja
2 l vettä
2 purkkia ruokakermaa
sulate juustoa
0,5 tl suolaa
Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt( kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkoslehdet, kuumenna pari min.
Ripottele jauhot, sekoita, kiehauta, lisää vesi, kerma ja sulatejuusto. Kuumenna sekoittaen ja lisää suola.
SUPPILOVAHVEROKEITTO
200g esikäsiteltyjä suppilovahveroita
2 isoa sipulia
4rkl voita
4rkl vehnäjauhoja
16 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
4 dl kuohukermaa
mustapippuria, persiljaa
Paista sienet ja sipuli pannulla, lisää jauhot, sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio.Keitä 3 min. kunnes keitto sakenee. Lisää kerma, hauduta 10-15min. Mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti